Akcie OKST VU 2013

AktualizÁcia 30. OKTÓBRA 2013 • PETER.TAPAY@MAIL.RU

21. 9. 2013 - Stretnutie na Brezovej

    
  

Ráno 21.9.2013 sme sa zobudili do zamračeného rána a dažďu ako sa hovorí „iba viseli nohy“. Ale aj napriek takémuto počasiu sa 14 ľudí rozhodlo, že sa zúčastní brigády na Brezovej. A tak o 9,00  na chatu prišli: Zuzka , Jožko a Ondrík Kováčoví s kamarátkou Ankou, Vlastička Svrčková s deťmi a s bratom Mariánom, Evka Halušková s Peťkou a Martinkou , predseda Jožko a Karol Kaksa .
Ženy sa najskôr pustili do upratovania chaty, poumývali okná, povysávali podkrovie, chlapi začali čistiť chodník smerom na Dobrolínske skaly, ktorý bol už riadne zarastený. Zobrali sa píli, nožnice, rýľ, motyky a chodník bol po pár hodinách na svete.  Potom sa ženy presunuli ku krížu a upravili jeho okolie a chlapi čistili lúku pod chatou od kríkov, ktorých je tam habadej.
Ale to najväčšie prekvapenie brigády nás čakalo v chate. Zatiaľ čo mi sme robili vonku, Jožko Čmiko čaroval vo vnútri. A vyčaroval elektriku.  Doma to poznáme – zapneme vypínač a je svetlo. Takúto vymoženosť sme na chate doteraz nemali. Ale vďaka šikovnosti niektorých chlapcov z nášho oddielu a vďaka príspevku firmy Velux  máme svetlo aj na chate svetlo, vďaka ktorému sa stane pobyt na chate ešte príjemnejší.
Čo povedať na záver? Znovu sa ukázalo, že aj  pár šikovných rúk dokáže urobiť  veľa roboty. A tak ďakujem všetkým zúčastneným a teším sa na stretnutie s nimi na ďalších turistických podujatiach.

                                                                                
Eva Halušková    
    

 

 
Free Web Hosting