Akcie OKST VU 2013

AktualizÁcia 27. JÚNA 2013 • PETER.TAPAY@MAIL.RU

22. 6. 2013 -Stretnutie na Brezovej

Brezovská  2. časť
Okenice zdvihnuté, chata náruč otvára.
Očká sú už nesmelé, čakajú čo sa udeje.
Poďme priatelia, poďme na chatu.
Pohľad ten Ťa pohladí, keď sa dívaš po kraji,
Vtedy sa Ti oko rozžiari.
Poďme priatelia, poďme na chatu.

 

                                                           NapÍsal Š. MaŤaŠeje

Dnes pár začiatočných riadkov zo stretnutia na Brezovej, resp. z avizovanej brigády tak trochu netradične. Hovorí sa, že niekedy menej znamená veľa. A pravdepodobne to začína platiť aj o našom KST. Na výročnej členskej schôdzi sme narástli na 150 členov, preto sa natíska  právom otázka, či len výlety do prírody, alebo autobusové zájazdy sú pre väčšinu „členov“ omnoho zaujímavejšie  a len to je dôvodom členstva v KST Veľké Uherce ako pracovné nasadenie až 2x do roka.
A teraz o tom, ako sa tí zanietení s radosťou opäť stretli na brezovskej brigáde. Dopotené tričká charakterizovali všetkých, ktorí ešte len došli na chatu, nehovoriac už o tom, ako sme vyzerali na obed, keď väčšina roboty, ktorú sme si naplánovali bola za nami. Jojo, Maťo, Tomáš a Števo vykosili prístupovú cestu z rohu hory až po válov za studničkou a samozrejme aj okolie chaty. Jaro popílil všetko drevo, ktoré sme ponosili minule pod chatu. Miro, Števo, Marián, Peťo preorganizovali drevo v pivnici a poukladali novo napílené. Tono a Jojo dokončili uloženie betónových žľabov za chatou a zakopanie odpadovej rúry. Milan zakopal novú, väčšiu obruč na ohnisko. Marián dokončil vchodové zábradlie a vymenil jednu stranu šindľov na studničke. Tonko dal opäť zabrať nežiaducej burine a kríkom na brezovských lúkach. A jediná zástupkyňa žien Anka  komplet vyčistila  povaľ, navliekla poťahy molitanov a ako vždy sa postarala o jedenie a pitný režim, navyše aj foto- dokumentáciu. Treba spomenúť ešte Jula  za ochotu odviesť potrebný materiál na chatu a Vlastu za zabezpečenie opratia poťahov a opravu vankúšov.
Myslím, že všetci, ktorí absolvovali toto stretnutie sme nadmieru spokojní. Opäť sme niečo spravili pre skrášlenie kusu prírody, kde radi chodíme a nielen my.
Vždy, keď opúšťame po brigáde Brezovú, venujeme posledný pohľad obrazu zátišia – „Brezovskej chaty a jej okoliu“. Teraz na obraze nastala jedna oku nelahodiaca  zmena v podobe nepohrabanej trávy, na ktorú jednoducho už nevyšlo.
Ale je nás 150 a každý týždeň má víkend !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Text: Š. Adamík, foto: Anka Kopálová

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

 
Free Web Hosting