Akcie OKST VU 2013

AktualizÁcia 7. FEBRUÁRA 2013 • PETER.TAPAY@MAIL.RU

26. 1. 2013 - Biela stopa SNP

       „ADIÓS" Biela stopa

Človeku sa ani veriť nechce. Zájazd na známe lyžiarske podujatie sa nekoná. S nostalgiou si možno ešte niekto okrem mňa spomenie na takmer dve desaťročia, kedy KST z Veľkých Uheriec ako jediný frčal takmer s plným autobusom bežkárov, zjazdárov či len peších turistov na Krahule, alebo Skalku pri Kremnici, aby sme sa vyšantili v prekrásnej zimnej prírode Kremnických vrchov. Ranné zvítavanie sa, aróma a chuť Zdenovho muškátu, obavy z cesty cez Veľké Pole či z výšky tunela v Kremnici, povzbudzovanie pretekárov, poobedné posedenie v LIMBE a spokojný návrat domov. Žeby už len v spomienkach?

26.1.2013 – 40. ročník BS.
Parkovisko na Skalke niečo pred ôsmou hodinou je natrieskané osobákmi. Jediný autobus je MHD. Našu neúčasť si všimli aj ženy na Turčeku, s ktorými sme za tie roky na občerstvovačke nadviazali  družobne vzťahy.  Z tých, ktorí behávali toto podujatie sme zostali s Tonom už len dvaja. Tono je stále závodný typ, o čom svedčia aj jeho výsledky:

45 km voľnou technikou – čas 2:38:05,7 hod. – v kategórií 8. miesto, - celkovo 35.                                            
30 km klasicky – čas 1:53:10,4 hod. – v kategórií 6. miesto, - celkovo 27.

No a ja, ktorý beží pre účasť a športové vyžitie a vytrápenie,  som 45 km prešiel za 4:27:57,3 hod, celkovo som bol 230. a v kategórií 68.
                

Text a foto: Š. Adamík

a

 
Free Web Hosting