Akcie OKST VU 2012

AktualizÁcia 24. NOVEMBRA 2012 • PETER.TAPAY@MAIL.RU

21. 1. 2012 - Pochod vďaky SNP - Cigeľ

37. ROČNÍK  POCHODU  VĎAKY  SNP

– CIGEĽ, HANDLOVÁ

V Cigli a Handlovej sa uskutočnil už 37. ročník jedného z najväčších zimných turistických podujatí na Slovensku – Pochod vďaky SNP. Pochod začali organizovať ako spomienku na tragické udalosti z 13. januára 1945, keď nemeckí vojaci obkľúčili a prepadli v skorých ranných hodinách obec, pretože jej obyvatelia podporovali partizánov oddielu Major, ktorý sídlil nad dedinou v pohorí Vtáčnik. Podujatie postupne prerástlo na jednu z najväčších masových zimných turistických akcií na Slovensku.
Tento rok  bol vytvorený nový účastnícky rekord, ktorý prekonal ten z roku 2010, keď sa celkovo zaregistrovalo 1383 turistov. Nový účastnícky rekord znie 1786 oficiálne registrovaných nadšencov zimnej turistiky z celého Slovenska i susednej Moravy, z toho 125 lyžiarov.
K dosiahnutiu rekordu sme prispeli aj my – ôsmi uhereckí turisti - lyžiari . Na Bielom kameni  pri peknom slnečnom počasí sme sa postretali so známymi, hlavne s  prievidzkými turistami. Organizátori ani tento rok nesklamali,  rekordný počet turistov  zvládli na jednotku.
Zúčastnili sa :  Vlasta Janová  so synom Jurajom, Zuzka Sentkerestiová, Rudo Seidel, Jožko  Balažka, Maroš Farbiak, Zuzka  a Jožko Kováčoví.

Text: Zuzka Kováčová

a

a

a

Foto: Zuzka Kováčová

 
Free Web Hosting