Akcie OKST VU 2011

AktualizÁcia 1.JANUÁRA 2012 • PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

26. 12. 2011

Chodníkmi B. Ulbrichta

  

Je pondelok, druhý sviatok vianočný,  10. hodina a my sa znova schádzame pred Obecným úradom. Čaká nás presun na Lubianku, odkiaľ chceme vyjsť na Žarnov. Štefan nás tradične v deň jeho menín pohostí „ domovinou“ a tak s lepšou náladou  môžeme začať výstup.
Osemnásti turisti sa presúvame na Lubianku, kde sa k nám pridávajú  ďalší, takže nás je celkovo 21. V nie práve ideálnom počasí na turistiku – v hmle a v mokrom snehu vystupujeme na Žarnov.  Na krásne výhľady dnes musíme zabudnúť, hmla je na vrchole hustejšia ako v doline, no dobrá nálada nás neopúšťa. Každý loví vo vlastnom batohu a s obsahom sa ihneď delí s ostatnými. Tu niekoľko kilometrov od domova dostávajú potraviny neskutočne dobrú chuť. Ešte pár rýdzo Slovenských pesničiek a už schádzame späť k autám. Cestou stretáme Zlaticu, ktorá to s nami nestihla, ale zato má príležitosť s každým zvlášť sa zvítať a ponúknuť ho kvalitným domácim punčom.
Na Lubianke sa rozchádzame. Časť ide pešo cez Hornú Ves a Pacov do Uheriec,  my ostatní, lenivejší, sadáme do áut a frčíme domov.  Dnes to bola pre väčšinu len krátka prechádzka, ale myslím si, že kto ju absolvoval, tak neľutoval.

a

a

a

a

a

a

a

a

a

Foto: Štefan Adamík

___________________________________________________________________

       Rok máme za sebou a mne neostáva nič iné, len sa poďakovať členom výboru nášho turistického oddielu Jozefovi Tomovi, Štefanovi Adamikovi, Anke Kopalovej, Jozefovi Kovačovi ,  ako i Vám všetkým členom za výdatnú  pomoc pri organizovaní  našich  turistických podujatí.  Verím, že akcie v budúcom roku budú ešte krajšie a pútavejšie.
Želám Vám do nového roku  veľa zdravia, šťastia a slnečných dní na horách.    

 Čmiko Jozef

 
Free Web Hosting