Akcie OKST VU 2011

AktualizÁcia 15. SEPTEMBRA 2011 • PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

3. 9. 2011

Brigáda na Brezovej

Po niekoľkotýždenných prípravach, kedy sa zabezpečoval jak materiál, tak i vývoz na chatu, sa v sobotu uskutočnila brigáda, na ktoréj sa hlavne zušľachtil po niekoľkých rokoch interiér zrubu.
Vďaka Petrovi Repovi, Anke Kopálovej, Julovi Klukovi, Jarovi Kováčovi, Jojovi Čmikovi a Mirovi Adamíkovi sa do soboty rána podarilo do chaty natiahnúť nový gumolín a nainštalovať nový sporák, takže v sobotné ráno bol slávnostne zapálený prvý oheň a v priebehu dňa sa ženské osadenstvo postaralo o prípravu gulášu pre brigádnikov. Na dvore sa za pomoci centrály a zbíjacieho kladiva, ktoré zabezpečil Paľo Bednár podarilo zlikvidovať staré, prehnité stoly a lavice, vykopať nové diery a zabetónovať kovové stojky na nové.
Kosenie trávnika v okolí chaty si dnes zobral za svoje Maťo Adamík, nakoľko osvedčený kosec Julo Kluka bol pracovne vyťažený mimo turistického chotára. Hrabliam dali zabrať ženy spoločne s mládežou. Podarilo sa nám odstrániť i vyvrátený a zavesený strom nad chatou, pád ktorého by pravdepodobne ohrozil aj zrub. A tak Jojo Čmiko s Jarom Kováčom a Jurom Bukovičom sa podujali na tento dosť riskantný krok. Na záver sme ešte z rozobratých, starých stolov urobili dve nízke lavičky pri ohnisko.

Text: Š. Adamík

 

Foto: Š. Adamík

Foto: Dušan Haluška

Foto: Štefan Adamík

 
Free Web Hosting