Akcie OKST VU 2011

AktualizÁcia 8. JÚNA 2011 • PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

14. 5. 2011 - Vtáčnik

A opäť sa niečo skončilo...

Pýtate sa o čom je reč? Skončil sa máj, mesiac s prívlastkom „mesiac lásky“. Alebo tiež nazývaný najkrajším mesiacom roka, kedy sa všetko rozvíja a rastie do krásy. Nebudem popisovať májovú prírodu, každý pozná tieto farebné premeny, ale chcem zhodnotiť uplynulý mesiac v spojitosti s činnosťou nášho TO. Myslím, že naši členovia si ho nevedia predstaviť bez dlhoročnej tradičnej akcie, výstupu na Vtáčnik (1346m).
V minulom roku sme túto akciu obohatili o posedenie pri guláši, premietaní a hudbe. Keďže ohlasy zúčastnených boli pozitívne, rozhodli sme sa o repete. Akcie sa zúčastnilo niečo vyše stovky turistov aj neturistov a rodinných príslušníkov. Na vrchol Vtáčnika vystúpilo cca 90 účastníkov rôznych vekových kategórií. Teda nechýbali naši aktívni seniori, ale aj juniori. Takáto rôznorodosť účastníkov nás pri organizovaní akcií veľmi teší.
Z Veľkých Uheriec sme odchádzali ráno autobusom do obce Kľak, odkiaľ začínal náš výstup. Tento bol pohodový, počasie príjemné, takže vládla spokojnosť. Na kopci čakala úspešných účastníkov medaila, ktorou ich dekoroval predseda J. Čmiko a občerstvenie, ktoré si priniesol každý sám. Cestou dolu nás postrašili trošku mračná, ale neublížili. Každý sa tešil na občerstvenie v príjemnom prostredí na Ľubianke, kde nás čakal guláš, pivo kofola. Samozrejme nemohli chýbať country hudba v podobe skupiny FOLKTÓN z Partizánskeho a naši hudobníci, ktorí vytvorili pri ohnisku príjemnú náladu a neúnavných turistov aj roztancovali.
Verím, že všetci, ktorí sa zúčastnili akcie boli spokojní a o rok sa opäť stretneme na májovom výstupe na Vtáčnik s našim turistickým oddielom.

 Text: Anna Kopálová

Bystričianska dolina

Na Buchlove

Jaseň pod Buchlovom

Hrebeň Sladnej skaly

Smrčok jedlý nad Žarnovom

Spomienka na zosnulého kamaráta na Žarnove

Foto: Štefan Adamík, Peter Ťapay

 
Free Web Hosting