Akcie OKST VU 2011

AktualizÁcia 1. FEBRUÁRA 2011 • PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

29. 1. 2011 - Biela stopa SNP - Kremnica

 

Je sobotné mrazivé ráno 29. januára 2011. Na displeji teplomera v PDP svieti  -15 st. C. Nikde ani živej duše, len priaznivci tohto podujatia s lyžami v ruke postávajú na autobusových zástavkách od Partizánskeho až po Hornú Ves.

 

Celkovo sa  nás nazbieralo 38, skoro v rovnakom zložení ako vlani. A tak isto s obavami vzhliadame na úzku cestu medzi Krahuľami a Skalkou, nakoľko sme sedeli v celkom luxusnom autobuse, ktorého výška nám však nedovolila vtesnať sa do tunela v Kremnici. Tento rok však všetko prebehlo hladko v obidvoch smeroch. Hore na parkovisku  akoby vedeli, že prídeme, držali plac akurát na náš autobus. Všetci sa pomaly roztrúsili za svojími vytipovanými cieľmi.  Niektorí otestovali kvalitu zjazdoviek, iní sa prebehli ako prví po trati Bielej stopy, ba i vzdialená Flochová nezostala bez povšimnutia. Štart preteku bol naplánovaný na 10. hod., a tak bolo dosť času aj na vyhrievanie sa na slnku, ktoré nám spríjemňovalo celý deň. Od štartu, ktorý tento rok absolvovali Tono Beliansky (po prvý raz za TJ Biela stopa), Hanka Kováčová a ja (KST Veľké Uherce) nastáva pauza, lebo niečo cez štyri hodiny som nesledoval nič len zadnú časť postavy pretekára predo mnou, ktorý vzhľadom na moju kondíciu nasadil také tempo, ktoré mi vyhovovalo takmer celú druhú polovicu preteku. Neviem ako ostatní dvaja, ale ja som po dvoch rokoch absentovania v zdraví, aj keď s najhorším časom šťastne prišiel do cieľa  po zdolaní 42. km voľne.

 

Najlepší z nás bol Tono, ktorý časom 2:18:29,2 hod. obsadil pekné celkové 26. miesto, v kategórii bol na 8. mieste a nakoľko tento rok sa Biela stopa konala ako Majstrovstvá Európy diaľkových behov pozostavájuca z dvoch častí (tá druhá bude 12. - 13. februára 2011 vo francúzskom MOREZ, kde sa beží klasicky 50 km), tak  tretie miesto v tomto podniku a pravdepodobne aj účasť  v Morese, Tona určite potešilo. Hanka časom 3:20:05,5 hod. obsadila celkovo 7. miesto a v kategórií bola 4. Ja som prešiel tých 42 km za 4:11:51,4 hod. na 71. mieste v kategórii a celkovo 232. Tono akoby toho nemal dosť, tak na Skalku cestoval aj v nedeľu a na 25 km klasicky obsadil časom 1:44:21,2 hod. celkovo 26. miesto a v kategórií bol 7. Záver perfektne stráveného dňa v zasnežených Kremnických vrchoch sme ukončili posedením v LIMBE a asi hodinovou prestávkou na námestí v Kremnici, kde sa skákalo na umelo pripravenej rampe, opäť hrala dobrá muzika a pevne verím, že každý kto sa tejto akcie zúčastnil, musel byť nadmieru spokojný.

                                                                                                      

Text: Š. ADAMÍK

_______________________________________________

Pozvánka:

 

 
Free Web Hosting