Akcie OKST VU 2009

AktualizÁcia 21. APRÍLA 2009 •  PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

31. 1. 2009 - Biela stopa SNP

31. 1. 2009 sa na Skalke pri Kremnici konal v poradí už 36. ročník tradičného bežeckého podujatia "Biela stopa SNP". Ako býva zvykom, tento sviatok vyznávačov úzkych lyží nemohol chýbať v kalendári akcií nášho turistického odiielu. Oproti minulým rokom bol trochu problém so záujemcami o tento zájazd, ale napokon na Skalku odišlo 39, možno povedať tých skalných z Uheriec a okolia. Nakoľko snehu tento rok nie je dostatok, tak aspoň vidina dobrej lyžovačky na hrebeni Kremnických vrchov bola motiváciou pre nás všetkých. Dopoludňajšie slnko a popoludňajšia snehová chumelica nám aspoň na chvíľu pripomenuli, ako má vyzerať zima. Organizátori BS aj napriek deficitu snehu pripravili 37 km perfektne upravených bežeckých tratí, takže všetci sme sa hneď ráno rozliezli po okolí. To preto, aby sme mohli na trati povzbudiť aj troch našich kamarátov, ktorí sa prihlásili do preteku a pod hlavičkou KST VEĽKÉ UHERCE už mnoho rokov reprezentujú náš turistický oddiel. Dvojicu skalných účastníkov tohto podujatia, Antona Belianskeho a Rudolfa Seidla doplnila Hanka Kováčová. Kým sme my ostatní v pomalom vychutnávali krásu okolia a výhľady, oni tvrdo bojovali s časom. Najlepšie pripravený bol Tóno, ktorý preťal cieľovú pásku ako prvý z našich.

Tóno Beliansky, č. 11

Hanka Kováčová, č. 423

Rudo Seidl, č. 311

Výsledky:

Anton Beliansky - 37km, čas 1:50:57,7 - v kategóri 4.miesto, celkovo 31.miesto Hanka Kováčová - 37km, čas 2:16:55,9 - v kategóri 6.miesto, celkovo 6.miesto Rudolf Seidl - 37km, čas 3:05:15,8 - v kategóri 79. miesto, celkovo 258.miesto

Blahoželáme!

Na okraj treba hádam podotknúť, že víťazmi sa stali reprezentanti SR Pavol Hurajt (biatlonista), Michal Malák a Alena Procházková (bežci na lyžiach) a Jana Jetmarová (CZE).

V odchádzajúcom autobuse spokojne sedeli:

K. Kaksa, J. Kováč, Z. Kováčová, H. Kováčová, M. Kováč, Jaro Kováč, M. Krištien, H. Krištienová, K. Krištienová, M. Krištien, D. Kristová, I. Kováčik, R. Kováčiková, Š. Adamík, J. Toma, J. Bartolen, R. Seidl, R. Pečenkár, M. Farbiak a samozrejme aj ostatní, ktorí sa, dúfame, v našom kruhu cítili fajn.

M. Michalech s reprezentantom M. Malákom

M. Michalech s reprezentantom M. Malákom

Tono Beliansky pri zjazde na cca 7 km

Hanka Kováčová

Pole pretekárov

Rudo Seidl

Rudo Seidl zozadu

Na čele pretekov

Tono Beliansky na cca 20 km

Nová lanovka a nová zjazdovka na Skalke

Dominanta Skalky

Pretekári dnes už prichádzajú iba autami

Pretekári dnes už prichádzajú iba autami

Text: Štefan Adamík, Foto: Zuzka Kováčová

 
Free Web Hosting